Abel Tasman en Mt. Arthur

Na aankomst op het zuideiland de eerste nacht doorgebracht in Picton. Daar kennis gemaakt met Boris (uit Frankrijk) en Aline (uit Zwitserland). Zij hadden het plan om in Abel Tasman National Park te gaan kayakken en wandelen. Dit leek mij een prima idee tezamen zijn we de volgende dag naar Nelson gereden om alles te reserveren. In Nelson heeft Jose (uit Engeland) zich ook bij de groep gevoegd, en zo hebben we met z'n vieren een reservering gemaakt voor het park. Verder in Nelson wat inkopen gedaan en uit geweest.

De volgende dag naar het park gereden en daar begonnen met een dag kayakken op zee. Eerst kregen we instructie van een gids over hoe de kayak werkt en hoe je moet pedellen. Daarna kregen we onze spatschermen en werd uitgelegd wat te doen als je omslaat. Na een half uurtje konden we eindelijk naar de zee en begonnen we met kayakken. Het weer was prima, zon en een windje in de rug. Omdat het lekker opschoot met het kayakken hebben we nog een ommetje gemaakt naar een eilandje waar zeeleeuwen rondzwommen en op de rotsen lagen. Tussen de middag heerlijk op een goud geel strand, met de groene bossen achter ons en de blauwe zee voor ons, gelunched. Daarna verder gekayakked naar het eindpunt, Anchorage Bay. Het laatste stukje was tegen de wind in, wat hard werken was. Maar iedereen had het einde veilig bereikt. 's Middags nog lekker van de zon genoten op het strand. Daarna in de hut het avondeten klaar gemaakt en lekker gegeten.

Van de gids hadden we de tip gekregen dat er verder langs de kust glowworm grotten waren. Dus 's avonds met een groep die kant op gelopen. De grot hadden we snel gevonden. Er bleek een smalle doorgang te zijn om de grot in te komen, maar daarachter was een ruimte waar je net met 5 personen kon staan. De glowworms zagen er mooi uit, totdat iemand een zaklamp aanzette om te kijken hoe die beestjes er in het licht uit zien. In het licht bleek het hele dak vol te zitten met weta's (een soort grote kevers met lange poten en voelsprieten). Dit leverde de nodige paniek op bij een aantal mensen in de grot, waardoor we met z'n allen zo snel mogelijk de grot weer uit renden.

De volgende morgen zijn we vanuit de hut verder gaan lopen. De tocht ging over de stranden en door de bossen. Onderweg kregen we zelfs nog een paar zeehonden te zien in een baai. Tussen de middag lekker gelunched (en in de zon gelegen) op het strand. Na 20 km lopen kwamen we bij het einde van onze wandeling waar we opgepikt werden door de watertaxi. Na een half uurtje over de golven stuiteren waren we weer terug bij het begin. Daar snel een douche genomen en efscheid van de anderen genomen, omdat die terug wilden naar Nelson en ik naar Motueka ben gegaan.

In Motueka een andere Nederlandse backpacker tegen gekomen, Robin uit Alkmaar. Samen met hem plannen gemaakt voor een tramping tocht. Ook Claudia (een backpackster uit Duitsland) had daar wel zin in. Met z'n drieen besloten om een driedaagse tocht rond Mt. Arthur te gaan maken. Bij de DOC (Department Of Conservation) de hutten gereserveerd en een kaart van het gebied gekocht. Weer het nodige eten ingeslagen en de volgende ochtend vroeg op pad gegaan.

Het plan was om Mt. Arthur (1795 meter) te gaan beklimmen, nou ja, het pad naar de top te volgen. Maar vanwege de harde wind hebben we toch maar besloten om door de vallei naar de hut te lopen. De wandeling ging deels langs een rivier en deels over de hoogvlakte. 's Middags zijn we nog Gordons Pyramid (1489 meter) opgelopen, maar vanwege de wolken hadden we helaas geen uitzicht. Des al niet te min was het een mooie wandeling. 's Avonds in de hut eten gekookt en geslapen. Aangezien het 's nachts vroor, was ik erg blij met mijn warme slaapzak. Maar de anderen hadden het 's nachts wel koud gehad.

De tweede dag was het weer gelijk aan de eerste dag, veel wind en wolken. De tocht ging eerst naar Lake Peel, waarbij we zelfs een aantal sneeuwvelden over moesten steken. Toch wel bijzonder om van de zon en goudgele stranden naar de sneeuwvelden te gaan binnen 50 km afstand! Alle sneeuwvelden werden veilig overgestoken en daarna hadden we nog een aantal uren te gaan naar de Asbestos Cottage. Dit bleek een klein hutje te zijn in het bos. De hut stelde niet zo veel voor, een kleine woonruimte met een stookplaats en 3 versleten stoelen en een slaapruimte met twee stapelbedden. Het water moest bij de rivier gehaald (en gefilterd) worden. Aangezien er nogal wat kieren tussen de planken van de hut zaten beloofde het weer een koude nacht te worden. Dus hadden we veel hout gesprokkeld om het vuur zo lang mogelijk aan te kunnen houden. 's Avonds de instant maaltijden op de brander opgewarmd en vroeg naar bed gegaan.

De laatste dag was ongeveer 12 km terug naar de auto. Daar aangekomen zijn we weer terug gereden naar Motueka om snel onder de douche in het hostel te springen. Claudia heeft daarna de bus naar Nelson gepakt en Robin en ik zijn twee nachten in het hostel blijven slapen. Vandaag een rustdag gehad om wat bij te komen van de tocht en een draai was te doen. Ook maar eens twee uur aan de verhalen en foto's op mijn weblog besteed.

Het plan voor komende weken is om langs de westkust naar het zuiden te reizen. Robin heeft besloten om mee te gaan, dus komende tijd kunnen we weer even lekker nederlands praten.

Reacties 1

Ramona 29-10-2007 10:26

Hey wouter

Heerlijk leesvoer voor de brakke maandagochtend. Ben benieuwd wat je gaat doen allemaal. Je komt nu in het gebied waar ik een klein jaar geleden ook heb rondgelopen Veel plezier nog.

Groetjes,
Ramona

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer