De eerste dagen SF

Na een nachtje slapen in het Etap hotel was het dan zover, het vliegtuig in en wegwezen. Via internet al ingechecked en een stoel uitgezocht, wat een goede keuze bleek te zijn. Ik zat redelijk achterin, bij een raampje, met 1 lege stoel naast me en aan de andere kant wat ruimte voor een tas. Ruimte zat dus! De uitzichten tijdens de vlucht waren ook spectaculair (zie de fotos), bergen, sneeuw en gletsjers op Groenland. De Rocky Mountains en natuurlijk San Francisco (SF). De vlucht ging eigenlijk best snel voorbij en voor ik het wist stond ik op het vliegveld in Amerika!

De bagage opgehaald en naar de door-to-door vans gelopen. Voor ik het wist lag de bagage in een busje en waren we onderweg naar downtown SF. Na een gratis tour door SF (eerst werden andere mensen afgezet) werd ik voor de deur van het hostel afgezet. Echt ideaal!

Het hostel is erg gezellig, veel verschillende mensen, maar iedereen is alleen aan het reizen. De staff is erg behulpzaam en hebben goede tips waar heen te gaan (en waar niet). 's Middags met twee andere jongen wat boodschappen gedaan. Duur!!! 5 dollar voor een paar plakjes kaas, 3 dollar voor een komkommer. Aangezien niemand zin had om eten te koken zijn we 's avonds naar Chinatown gegaan om daar wat eten te halen. Dat bleek nog goedkoper te zijn dan het eten in de supermarkt, dus zelf koken zal er deze week wel niet van komen. Na het eten weer terug naar het hostel gelopen en om 9 uur (na 23 uur op te zijn geweest) maar mijn bed ingedoken. En ik moet zeggen dat ik erg blij was met mijn oordopjes! Niet iedereen gaat stilletjes naar bed en we zitten ook nog aan een redelijk drukke weg.

De volgende dag met James (een backpacker uit Wales) naar Fishermans Warf gelopen en daar twee fietsen gehuurd voor de bike-the-bridge tour. Dit was erg leuk om te doen,  eerst door SF en daarna over de Golden Gate Bridge. Ten noorden van de golden gate bridge had James er genoeg van en heeft de ferry terug gepakt. Ik ben doorgefietst naar Muir Woods om 's werelds hoogste bomen te bekijken. Dat bleek toch wat verder weg te zijn dan gedacht, onder andere door een heuvel rug waar je overheen moest. Maar het was zeker de moeite waard. Een 3 km wandeling bracht je langs de bomen en die waren echt heel hoog! Ik heb gepoogd er wat foto's van te nemen, maar het is erg lastig om dit formaat bomen op de foto te krijgen.

Na de wandeling weer de fiets op en richting een andere ferry gefietst. Uiteindelijk was ik daar om 17.30 uur en had ik 6 uur op de fiets gezeten en ruim 55 km gefietst. Met de ferry weer terug naar SF gevaren en de fiets weer ingeleverd. Terug bij het hostel bleek ik een beetje verbrand te zijn. Ik had er totaal niet over nagedacht om me in te smeren en 6 uur fietsen in de zon (22 graden) was toch wat te veel van het goede.

's Avonds rond 10 uur gaan slapen, toch nog wat last van de jetlag, en vanochtend om 8 uur weer op. Nu net de foto's online gezet (wat nog best een uitdaging is op een Mac) en dit verhaal geschreven. Nog geen idee eigenlijk wat ik vandaag ga doen, maar keuze genoeg!

Reacties 1

Sybe 12-09-2007 20:57

Yo Wouter, leuk om je eerste echte reisverslag te lezen! Keep up the good work! Veel plezier!

Laters, Sybe

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer