Eindelijk is het zover

Na vele voorbereidingen is het dan eindelijk zover, mijn reis gaat beginnen.  Eerst nog even een korte terugblik op afgelopen weken.

De afgelopen weken ben ik behoorlijk druk geweest om alles rond te krijgen. Een aantal bezoeken aan de Bever, Slee en Joho hebben mijn vakantie uitrusting weer helemaal compleet gemaakt. Ook ben ik weer verhuisd naar Ermelo (waar mijn ouders wonen), zodat mijn kamer in Delft komende maanden onderverhuurd kan worden. Via internet veel informatie gezocht en andere reisverhalen gelezen om ideeen op te doen.

Afgelopen dagen heb ik alle zooi die mee moet uitgezocht en schoongemaakt. Anders mag het Nieuw-Zeeland niet in, want daar hebben ze strenge regels om de natuur te beschermen (bijvoorbeeld geen zand aan schoenen). En gelukkig past alles in de koffer (22,5 kg) de rugzak (11 kg) en de handbagage (6 kg). Het is wel wat veel gewicht, maar ja, ik heb dan ook alle kampeerspullen bij me, wat klimspullen, wat duikspullen en zelfs mijn skibril! Omdat ik via Amerika vlieg mag ik gelukkig tijdens mij hele reis twee stuks bagage meenemen (2 piece concept), waar ik dus ook dankbaar gebruik van maak.

Vanavond ga ik al naar een hotel vlak bij Schiphol. Dan hoeven we morgen niet de hele ochtendspits rond Amsterdam door en ben ik ook niet afhankelijk van de NS. En dan morgen 11.10 uur op naar San Francisco. Het zal wel een lange dag worden met 9 uur tijdsverschil, maar hopelijk kan ik tijdens de vlucht nog wat slapen.

De weersvoorspelling in San Francisco ziet er goed uit, 20 graden en zonnig, dus ideaal weer om de stad te gaan verkennen. De Golden Gate bridge gaat natuurlijk bekeken worden. De studie staat wel even stop, maar de interesse naar civiele kunstwerken natuurlijk niet! Ook heb ik nog het plan om 3 dagen naar Yosemite National Park te gaan.

Iedereen in Nederland de hartelijke groeten en tot in 2008!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer