Eindelijk in Nieuw Zeeland!

Weer een week verder en weer zoveel gedaan....

Vorige week een goede vlucht naar Nieuw Zeeland gehad. Zelfs nog een behoorlijk aantal uur kunnen slapen, waardoor ik maar weinig tijd had om van het persoonlijke entertainment systeem te genieten. Maar eindelijk was ik dan in Nieuw Zeeland. Het hostel in Auckland was best prima. Groot, veel voorzieningen en in het centrum van de stad. Al hoe wel de 'stad' toch wel een beetje tegen viel na San Francisco.

In Auckland een rondrit met een bus gedaan, wat vanwege de regen (het is hier ook een zeeklimaat) wel een goede oplossing was. Ook nog een dag met de boot naar Rangitoto Island gevaren. Dat is een 'jong' vulkaan eiland vlak voor de kust. Daar omhoog gegaan en een mooi rondje over het eiland gelopen, wat regelmatig mooie uitzichten opleverde.

En in Auckland heb ik ook een auto gekocht! Het was even zoeken, maar bij de Backpackers Car Market hadden ze redelijke keuze. Daar regelen ze ook al het papier werk en inspecties van de auto. Mijn keuze is gevallen op een witte Toyota Corona (automaat en zelfs met airco) uit 1992. De auto zag er nog goed uit en had slechts 150.000 km gereden. Helaas had de auto nog wel wat kleine reparaties nodig, waardoor ik uiteindelijk 3000 dollar (ong. 1500 euro) kwijt was. Is even een investering, maar de kans is groot dat ik het er in januari zeker weer van terug krijg. Het was wel even spannend om voor het eerst in deze auto te rijden, niet te hoevel schakelen en links door de stad te rijden. Maar het is allemaal gelukt en na 350 km begin ik er al gewend aan te raken.

Maandag kon ik de auto ophalen en daarna direct met Steward (een engelse backpacker) naar National Park Village gereden. Dit dorp ligt vlak bij Mt. Ruapehu (mount mordor) en daar liggen de twee grootste skigebieden van Nieuw Zeeland. Heerlijk om weer op de skies te staan!! In de ochtend zelf het gebied verkend (Steward begint net met snowboarden) en 's middags met een gids rond geskied. Ze hebben hier namelijk twee keer per dag de mogelijkheid om twee uur gratis met een gids door gebied te skien. Ook off-piste is mogelijk! Dus daar ga ik zeker meer gebruik van maken.

Het skigebied is hier wel heel anders dan in Europa. Het gebied heeft een stuk of 5 sleepliften en 4 stoeltjes liften. De stoeltjesliften hebben (op 1 na) geen steunen voor de skies. En omdat het weer hier heel veranderlijk is kan het zomaar mogelijk zijn dat je een dag niet kan skien. Ze waren daarom ook zeer verbaasd dat ik vroeg om een 6-daagse skiepas, want ze gaan hier maar tot en met 5 dagen. Blijkbaar was ik wat enthousiast.... Maar we moeten komende dagen maar zien hoe het weer zich houdt. Vandaag soms zon gehad maar voor je er erg in hebt ski je weer in de wolken en heb je maar 10 meter zicht. En dan is een gids wel erg handig!

Komende week gaat er dus nog lekker veel geskied worden. Ik kreeg zelfs de tip om een keertje bij de hoogste lift verder naar boven te lopen (skies meenemen) tot aan de kraterrand. Daar schijn je dan een heel mooi uitzicht te hebben en vervolgens kan je weer naar beneden skien. Als het weer goed is ga ik dat zeker een keertje doen. Na al het skien ga ik waarschijnlijk naar mount Egmond (Mt. Taranaki). Dat is een eenzame vulkaan waar het erg mooi wandelen is. En daar ook eens kijken of ik wat familie kan vinden. Na dat gebied langzaam zuidwaarts rijden om de boot te pakken naar het zuid eiland. Maar dan zijn we al weer drie weken verder.....

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer