De laatste dagen SF

Hierbij weer een verslag van de afgelopen week in San Francisco.

Na 7 dagen heb ik zo'n beetje alle touristische attracties van de stad wel gezien. Een opsomming:

- fietstocht over de golden gate bridge en naar Muir Woods,

- wandeling door het golden gate park en de botanische tuinen,

- wandeling over de 'coastal trail',

- bezoekje aan cablecar museum,

- ritje met een cablecar,

- rondgelopen op fishermans warf en pier 39,

- bezoek aan alcatraz (avond tour, wat een erg mooi uitzicht op SF gaf),

- bezoek aan aquarium of the bay,

- van het uitzicht genoten bij coit tower,

- nog een dag rondgelopen in het golden gate park,

- rond gelopen in China town, union street, union square, civic center, financial district,

- 's avonds wat bars bezocht,

- en nog veel meer....

Tussen alle bezoeken en wandelingen door ben ik ook nog een keer veranderd van hostel. Het hostel waar ik eerst in zat (pacific tradewinds) beviel goed, maar omdat ik niet van te voren voor de hele week gereserveerd had konden ze me geen plek voor het weekend garanderen. Ik zou dan elke ochtend om 10.30 uur te horen krijgen of er wel/geen plek was. Daar had ik niet zo veel zin in. Een ander hostel had voor het weekend nog wel plek, dus ben ik daar naar toe gegaan. Dit nieuwe hostel (amsterdam hostel) was een stukje groter, maar leek iets minder gezellig. Achteraf viel het wel mee en heb ik over andere hostels ergere verhalen gehoord.

Helaas is het in dit hostel niet mogelijk om mijn camera aan te sluiten (geen usb-aansluitingen). Ik heb al wel veel foto's gemaakt, maar daar moeten jullie dus nog even op wachten.

Gisteren de hele dag op pad geweest met een jongen uit Zwitserland en een meisje uit Duitsland. Het resultaat was een hele dag Duits praten. Dat was opzich geen probleem, maar het is wel lastig af te wisselen met het Engels. Dus voordat ik er erg in had begon ik vrolijk in het Duits tegen de andere backpackers op mijn kamer te praten.....

Vandaag nog een rondje door Chinatown gelopen en daar een nieuwe rugzak gekocht. Ik kwam er achter dat ik wel twee grote rugzakken bij me heb, maar geen klein dagrugzakje. En in chinatown waren vele winkeltjes die rugzakken verkochten. Na wat zoeken had ik een mooie rugzak gevonden. Deze bleek zelfs een goede losse waterzak te bevatten en met een prijs van 32 dollar (24 euro) was de keuze snel gemaakt. Gelukkig is niet alles hier duur...

Wat tijdens de wandelingen door de stad opviel, is dat de 'sociale zekerheid' in Amerika toch een stuk minder is dan die in Nederland/Europa. In bijna elke straat kom je wel weer iemand tegen die in een vuilnisbak loopt te zoeken, in een portiek ligt, naast een winkelmandje met zooi ligt te slapen, enzovoort. Na een tijdje raak je er aan gewend en loop je er gewoon aan voorbij zonder er aandacht aan te besteden. Eigenlijk wel erg, maar veel kan je er ook niet aan doen.

De eerste week van mijn reis is erg goed bevallen, veel andere backpackers ontmoet (die eigenlijk ook allemaal alleen rondreizen), veel gezien, veel ervaringen opgedaan en veel genoten! Hopelijk wordt rest van de reis ook zo mooi.

Na deze zeven dagen in de stad doorgebracht te hebben is het weer tijd om verder te reizen.  Over een uurtje staat er een taxibusje voor de deur om me naar het vliegveld te brengen. Vanacht 13 uur zitten en dan ben ik in Nieuw Zeeland! Helaas is de weersvoorspelling daar nog niet al te best, 17 graden en regen. Dat zal wel weer wennen worden na een hele week zon en 22 graden.

Reacties 1

Adrie de Vaal 18-09-2007 15:20

Hoi Wouter,
Leuk om te lezen dat alles toe nu toe goed tot perfect verloopt. Ik ben absoluut van plan je reisverslag te blijven volgen. Het weer in NZ zal vanzelf wel beter worden daar je naar de zomer gaat. Alleen NZ is wel behoorlijk groen, geloof ik en dat betekent automatisch ook veel reg.., nou ja hopelijk heb dat je niet al te veel.
We hebben bij de eerste test met je programma gelijk al een "leuke" bug gehad. Het blijkt dat bij de uitvoering in de Engelse taal de UC waarde een vakje lager in de uitvoer komt te staan dan bij de Nederlandse taal. Gevolg: UC's allemaal 0.!!!
Gelukkig hebben we het snel op kunnen lossen (lees: Gijsbert) en draait het naar volle tevredenheid.

Oke, goed reis naar NZ en vermaak je.
groet,
A3

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer