Plannen zijn er om te veranderen

Eindelijk zijn er dan weer foto´s toegevoegd. Een hele rits, van alle activiteiten van afgelopen maand. Het vorige verhaal eindigde met de beklimming van Mount Taranak door Kathrin en mijzelf. Hieronder de afgelopen twee weken.

Na de beklimming van Mount Taranaki werd het tijd om richting het noorden te gaan. Het eerste plan was om in twee dagen naar Auckland te rijden, mijn auto te verkopen en voor de laatste paar dagen een camperbusje te huren. Na een dag rijden hadden we nog eens goed over dit plan nagedacht. Want eigenlijk was het helemaal niet praktisch om de auto nu al te verkopen. Ten eerste zou dit zeker twee dagen kosten en die tijd konden we prima anders besteden, en ten tweede moest er daarna iets gehuurd worden. Het probleem was echter dat ik hard geld nodig had om mijn creditcard terug te kunnen betalen. Na een telefoontje met mijn ouders was het laatste probleem verholpen (waarvoor dank!) en konden we de tijd die we nog samen hadden verder reizen. Nadat Kathrin weer terug was naar Christchurch had ik dan alle tijd om mijn auto te verkopen.

De tweede reisdag zijn we in de ochtend naar het ´kiwi house´ gegaan, want ik kon natuurlijk niet terug komen naar Nederland zonder kiwi´s gezien te hebben. Naast kiwi´s hadden ze nog een heleboel andere Nieuw Zeelandse dieren. Geen idee meer wat het allemaal was, maar de meeste waren redelijk zeldzaam. Na deze tussenstop zijn we doorgereden naar Helensville, een stukje ten noorden van Auckland. Daar de nacht doorgebracht in een prima hostel met een spa, erg relaxed!

De derde reisdag zijn we naar Paihia gereden. Onderweg hebben we gelunched in Wanganui, bij de watervallen. In de middag hebben we nog een bezoekje gebracht aan een beroemd toiletgebouw wat ontworpen is door Hundertwasser. Daarna door naar Paihia, een touristische plaatsje in de Bay of Islands. Het schijnt erg mooi te zijn, maar helaas hadden wij er redelijk wat regen, terwijl het weer in de rest van Nieuw Zeeland prima was. Maar goed, wij hadden de weken ervoor al prima weer gehad, dus een beetje regen was geen ramp. En ook in de regen kan je prima een stuk over het strand lopen.

De volgende ochtend zijn we naar Waitangi gereden. Dat is de plaats waar de Engelsen en de Maori de ´treaty van Waitangi´ ondertekend hebben. Deze overeenkomst zorgde ervoor dat Nieuw Zeeland onderdeel van het britse koningrijk werd en dat het land door de Engelsen beschermd werd. Een controversieel verdrag wat zelfs in deze tijd nog veel invloed heeft. Om wat meer informatie te krijgen dan wat er in de brochures staat hebben we een guided tour genomen. Best interessant en omdat we er al om half tien waren was het nog lekker rustig. Het hele terrein besloeg een informatiecentrum, met Maori shows (waarvan we er ook een bekeken hebben), een grote Maori kano, een Maori ontmoetingshuis en het huis waar de Engelse goeveneur in die tijd woonde. In de middag hebben we nog twee uur rond gekayaked in the Bay of Islands.

Om zes uur ging de wekker de volgende ochtend. Snel spullen gepakt, ontbeten en in de auto gestapt. Na ruim een uur rijden waren we om acht uur in Tutukaka. Die plaats staat bekend om een ding, de haven waar vandaan alle boten met duikers naar de Poor Knights Islands vertrekken. Na wat papierwerk en het uitzoeken van het materiaal zaten wij ook op een van de boten. We waren gewaarschuwd dat de zee enigsinds ruig was die ochtend. Dat bleek ook wel. De tocht naar de eilanden duurde een uur en met golven van meer dan twee meter hoog leek het meer op een achtbaanrit. Na een half uur vond ik het tijd om mijn ontbijt netjes in twee zakjes te deponeren. De helft van de mensen op de boot had dat ook al gedaan of deed het niet veel later ook..... Maar goed, na een uur varen waren we dan eindelijk bij de eilanden, waar we voor anker gingen aan de luw zijde van het eiland waardoor er nauwelijks meer golven waren.

Kathrin had twee kennismakingsduiken gemaakt en ging met een instructeur op pad. Eerst kreeg ze een spoedcursus duiken en in het water werden een aantal noodzakelijke oefeningen gedaan. Ik kreeg met de andere duikers een korte briefing over de duikstek en kon daarna samen met mijn buddy het water in. Ongelooflijk, wat een zicht, meer dan 20 meter, en wat een uitzicht, veel vissen, kelp en nog veel meer onderwater leven. Een van de hoogtepunten van de (beide) duiken waren toch wel de roggen. Twee meter lang en ze zwemmen rustig een paar meter naast je! De eerste duik zijn we tot 25 meter diep gegaan en zijn we bijna 35 minuten in het water geweest. Het duiken ging prima, ik vond alleen dat mijn buddy een beetje te veel haast had, maar de tweede duik mocht ik het tempo bepalen en dat beviel een stuk beter. Tussen de twee duiken door kregen we lunch en voeren we via een grot en een tunnel naar de tweede duikplek. Helaas heb ik nog geen onderwaterbehuizing voor mijn camera en konden we ook geen onderwatercamera huren, dus geen foto´s van al het moois onderwater. De tweede duik ging weer hetzelfde in zijn werk als de eerste. Een briefing, het water in en genieten van al het moois, daarna weer de boot op, spullen inpakken en omkleden. De vaart terug was een stuk rustiger aangezien we nu met de golven mee voeren, i.p.v. er tegen in. Na deze mooie ervaring, ook voor Kathrin die ervan genoten had, hebben we ´s avonds wat chinees gehaald en daarna in bad gegaan. Het tweede hostel met een bad en deze keer gratis!

De volgende dag, het was al weer zaterdag, was het tijd om weer naar Auckland te gaan. Kathrin had een vliegticket naar Christchurch voor zondagochtend. Dus we hadden een hostel in Auckland geboekt voor de laatste nacht. Na een paar uur rijden kwamen we in de buurt van Auckland. Het werd een stuk drukker op de weg, maar gelukkig voornamelijk de andere kant op. Rond lunchtijd reden we ineens langs een prachtig strand. Daar de auto geparkeerd en lekker op het grasveld bij het strand gepicknicked. Daarna nog een stukje gewandeld over het strand en een ijsje gegeten, echt vakantie! In de middag in Auckland het een en ander geregeld. Daarna een rondje door het centrum gelopen en bij de haven lekker uit eten geweest.

Zondagochtend was dan het moment aangebroken om Kathrin naar het vliegveld te brengen. Helaas wisten we nog niet wanneer we elkaar weer zouden zien, waardoor het afscheid mij erg zwaar viel. Maar goed, life goes on..... zo ook mijn zondag. Na het vliegveld naar een ander hostel gereden en daar mijn auto leeg gehaald. Wat een boel spullen. Daarna mijn auto door de wasstraat gehaald en bij de backpackers carmarket geparkeerd. Dat is de plek waar ik mijn auto vier maanden geleden ook gekocht had. ´s Middags in het hostel al mijn zooi uitgezocht en alvast deels ingepakt, je moet het toch ergens laten. Na een kort middagdutje nog maar eens Auckland ingelopen om wat souveniers te kopen. Op de terugweg wat te eten bij de Subway gehaald en daarna wat in het hostel liggen lezen.

Maandag was een bijzondere dag. In de ochtend ben ik naar de backpackers carmarket te gaan om mijn auto te promoten. Na een half uurtje was er een Engelse backpackster geinterseerd. Na een verkooppraatje bleek mijn auto wel te voldoen aan al haar eisen. Daarna een rondje door Auckland gereden. Rond 11 uur waren we weer terug en maakte ze een afspraak met de garage voor een mechanische inspectie. Dit zou rond twee uur klaar zijn. Het resultaat was dat er een essentiele reparatie gedaan moest worden, een nieuwe radiatordop  van 20 dollar. Verder was de auto prima. Er moesten wel wat standaard dingen gebeuren als olie verversen. In totaal zou alles het rond de 300 dollar kosten. Na een korte onderhandeling had ik mijn auto binnen 24 uur voor 2750 dollar verkocht. Dat was een mooie meevaller. Ik kreeg 500 dollar cash en de rest maakte ze via een telefonische banktransactie over in euro´s. Ideaal.

Rond drie uur ben ik de Air New Zealand kantoor binnengelopen en heb ik mijn vlucht naar Hong Kong uitgesteld. Deze is nu maandag nacht. Dit geeft mij een extra weekend in Nieuw Zeeland. Rond half vier ben ik het Qantas kantoor ingelopen en had ik het geluk dat ik een lastminute naar Christchurch kon boeken. Het vliegtuig vertrok om half 8, dat was dus vier uur later. Ook kon ik meteen een vlucht van Christchurch naar Auckland boeken voor maandag 21 januari. Beide tickets waren maar 99 dollar (ong 50 euro). Daarna was het even haasten. Terug naar het hostel, vervoer naar het vliegveld regelen, spullen inpakken, eten verdelen onder mijn roommates, naar het postkantoor om een pakket met bergsportspullen naar Nederland te sturen, nog snel wat eten en naar het vliegveld. Daar snel ingechecked, mijn koffer naar de bagageopslag (in een andere terminal) gebracht en daarna het vliegtuig in. Eindelijk 1 uur en 20 minuten rust. Maar die tijd was zo voorbij en voor ik het wist stond ik in christchurch naast Kathrin, die mij op kwam halen. Happy me!

Nu zit ik dus nog een week in Christchruch. Dat had ik een week geleden ook niet gedacht, maar het bevalt prima. Dinsdag lekker gerelaxed en wat boodschappen gedaan. Gisteren Henk en Yasuko geholpen met de verhuizing. Vandaag 33 km gemountainbiked. Morgen waarschijnlijk nog wat soeveniers zoeken. Vrijdagavond komen de ouders van Kathrin weer terug van hun reis door het zuid eiland en gaan we met z´n allen uit eten. Zaterdag waarschijnlijk nog een wandeling maken in de omgeving van Christchurch. Zondag hopelijk nog een dagje naar Arthurs Pass voor nog een laatste dag trampen en dan maandag spullen pakken en naar Auckland en Hong Kong. Daar breng ik dan de dinsdag door, om woensdag weer terug te vliegen naar Nederland.

Het einde van deze fantastiche reis komt nu echt in zicht.....

Reacties 2

Rudolf 17-01-2008 10:21

und die naechste Weltreise geht sicherlich nach Muenchen?
En waar zijn nou die foto's van dat bijzondere bad?

Robin Samuel van Vleuten 18-01-2008 07:05

Wat een gave verhalen allemaal, Wouter. Ik merk dat mijn laatste dagen allemaal erg snel gaan. Het is moeilijk voor te stellen dat ik zo'n twee weken terug nog op het Zuidereiland zat, en ondertussen Wellington, Wanganui, National Park en Turangi heb aangedaan. Nu zit ik in Taupo, waar de skydive toch echt gaat geschieden. Ik ben erg benieuwd hoe het is. Er moet nog geboekt worden, maar dat komt vast goed.
Tot sprekens en groeten aan Kathrin

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer