De tijd vliegt

Al weer ruim twee maanden zit ik in Nieuw Zeeland. En nu pas weer een verhaal. Er is zoveel gebeurd de afgelopen tijd dat ik er niet eerder toe gekomen ben om een verhaal te typen. Heel veel leuke dingen zijn er gebeurt, maar ook een paar minder leuke ervaringen.


Eerst maar even de twee minder leuke ervaringen. Na twee weken in Nieuw Zeeland te zijn geweest heeft Kathrin het uitgemaakt. Dat was nogal een schok, want een van de redenen om terug naar NZ te gaan was om hier samen met Kathrin te zitten. Maar goed, we zijn nog wel een aantal weekendje samen op pad geweest. Ondertussen heeft Kathrin besloten om terug te gaan naar Duitsland. Eerst vliegt ze halverwege december naar Australië voor een maand vakantie, en daarna terug naar Munchen.


De andere minder leuke ervaring was het plotseling overlijden van Tante Leentje. Vlak na mijn aankomst ben ik samen met Henk en Lucas nog een keertje gezellig thee wezen drinken bij haar. Maar daarna ging ze snel achteruit. Ik heb haar nog een keer opgezocht in het ziekenhuis, en de dag daarna kreeg ik het bericht dat de overleden was. Gelukkig heb ik de familie daarna enigszins kunnen helpen met het verhuizen van spullen van Leentje, het bezig houden van de kinderen en mensen naar de crematie brengen.


Maar, zoals eerder gezegd zijn er ook een boel leuke dingen gebeurt. De afgelopen tijd ben ik geen weekend in Christchurch geweest. Een kleine opsomming van activiteiten die ik in de weekenden gedaan heb:

- skiën op Mt. Hutt

- een dagwandeling op Mt. Richardson

- 4 dagen ski touren in Nelson Lakes National Park

- ijsklimmen met een alpine cursus

- een dagwandeling in Abel Tasmal National Park en twee dagen klimmen in Takaka

- een outdoor first aid course

- een 15 uur durende beklimming van Mt. Rollerston

- 3 dagen bergbeklimmen in Mount Cook National Park, met helicopter vlucht!

Van een aantal activiteiten heb ik foto’s geupload in het fotoalbum. Ik denk dat de foto’s meer vertellen dan een heel verhaal met beschrijvingen van de activiteiten.


Tussen alle weekenden door ben ik hier ook nog aan het werk. Zo voelt het wel een beetje, werken tussen de weekenden door. Op de universiteit ben ik nu druk bezig met mijn onderzoek. Het duurde allemaal nogal lang in het begin, maar ondertussen heb ik het er erg naar mijn zin. Het onderwerp voor mijn afstuderen heeft te maken met de stijfheid van verbindingen tussen een vloer en een stabiliteitsframe in hout constructies. In het laboratorium hebben ze een 3 * 3 meter hout-beton vloer (houten vloer met een laag beton erop) staan. Daarmee ben ik nu onderzoek aan het doen naar de eigenschappen van verschillende verbindingen tussen de vloer en een houten frame. De resultaten van de experimenten ga ik gebruiken om te bekijken welk type verbindingen het beste reageert onder een aardbeving.


Na 3 weken logeren bij een collega van Kathrin had ik een mooie kamer gevonden. Het is hier gelukkig een beetje andere situatie dan in Nederland, hier kan je kiezen uit kamers, en hoef je niet gekozen te worden. De kamer is ongeveer 9 vierkante meter, die voornamelijk gevuld is met een groot bed. Verder een ladekast en een grote inbouwkast. En meer heb ik hier ook niet nodig. Ik heb twee flatgenoten, Serena (20) en Anthonie (22) en niet te vergeten de kat Billy.


Door de weeks probeer ik een keer per week te klimmen in de klimhal en een keertje te boulderen op het sportcentrum van de universiteit. Maar vanwege alle weekend activiteiten komt dat er geregeld niet van. Ik heb ook een mountainbike gekocht, maar ik ben er nog maar 4 keer mee op pad geweest. Waarschijnlijk koop ik volgende maand de auto van Kathrin. Nu kan ik de auto lenen als ik hem nodig heb, maar het geeft wel wat meer vrijheid als ik zelf een auto heb. Met enige regelmaat ga ik op bezoek bij Henk, Yasuko, Lucas en Robbie. Gezellig ’s avonds daar eten en helpen met de kinderen eten te geven.


Na een wat lastig begin heb ik het hier ondertussen goed naar mijn zin. Helaas heb ik afgelopen trip mijn knie geblesseerd, dus moet ik van de physio even wat rust houden. Maar dat is op zich ook geen ramp na alle activiteiten.


Groeten vanuit een overwegend zonnig Nieuw Zeeland!


Ps. Voor wie interesse heeft, ik ben tegenwoordig ook actief op facebook.

Reacties 1

A. de Vaal 10-12-2008 20:24

Hoi Wouter,

Jammer te horen dat je "start" in NZ nou niet bepaald vlekkeloos verliep. Dat zal een vervelende tijd voor je zijn geweest om maar eens een "open deur" te plaatsen.

Hoe gaat je afstuderen in NZ.? Kunnen we al gaan denken aan een Power Plant van hout en staal.??? (Een houtvergassing of zoiets)

Hier loopt het Alstom project nu toch heel voorzichtig naar een eind alwoewel de afhandeling nog zeker wel een half jaartje zal duren voor een man of vijf denk ik. Een tweede staat op stapel volgens de heren uit Stuttgart en zou april/mei moeten starten. Ben benieuwd of e.e.a. door zal gaan.

Wij zijn nu net terug uit Australie (was dus redelijk in de buurt, (Brisbane)waar we een kraambezoek hebben afgelegd bij onze eerste kleinkind , een zoon. Het was heel leuk maar ook heel intensief om 14 dagen opa spelen. Dat hakt er in.

Hoop dat je spoedig weer eens een verhaaltje plaatst en wens je vanuit een guur Nederland alvast een prettige Kerst en jaarwisseling toe,
groeten van: A3

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer