10 uur tijdsverschil, 20 graden temperatuursverschil

Ondertussen zit ik al weer bijna twee weken in Nieuw Zeeland. 2,5 week geleden ben ik met de ICE-trein naar Munchen vertrokken. Leuk om eens met ruim 300 km/h door Duitsland te treinen. Daar de laatste voorbereidingen getroffen, spullen ingepakt en mijn mountainbike in een grote doos ingepakt.


Op donderdag was de eerste vlucht van Munchen naar Los Angeles. Eenmaal op het vliegveld aangekomen wilden we de bagage inchecken. Daarbij kregen we te horen dat Lufthansa € 150 rekent voor het vervoeren van een fiets. En dat terwijl het reisbureau ons verteld had dat het gratis was, we op internet ook gevonden hadden dat fietsen gratis mee kunnen, en Kathrin eind april haar fiets gratis met Lufthansa meegenomen had. Na enige discussie bleek uiteindelijk dat Lufthansa de bagagereglementen per 1 september aangepast had. Dus tot 4 dagen eerder was het gratis.... Het was het me niet waard om nu € 150 te betalen, op de terugweg nog een keer en een deel van mijn bagage op de terugweg te moeten opsturen (omdat Kathrin een deel van mijn bagage mee heen neemt, maar niet mee terug kan nemen). Dus hebben de ouders van Kathrin mijn mountainbike weer terug naar huis meegenomen en zijn wij vertrokken zonder fiets. Ondertussen ben ik hier nog steeds op zoek naar een geschikte mtb.


Na 12 uur vliegen landen we eind van de middag (lokale tijd) in Los Angeles. Vooraf hadden we al uitgevonden dat je in Los Angeles geen bagage op het vliegveld kan opslaan. Dus hadden we met een bedrijfje afgesproken dat ze onze bagage op kwamen halen en de volgende dag weer terug brachten. Na een telefoontje bleek dit ineens een stuk duurder te zijn dan de prijzen die op internet stonden. Gelukkig bleek er een ander bedrijfje te zijn die voor de helft van het geld hetzelfde deed.

Zonder bagage konden we op weg naar het hostel. Met drie bussen werden we bijna voor de deur afgezet. Het hostel zelf stelde niet zo veel voor, maar de locatie was prima, vlak bij het strand. Vanwege het tijdsverschil zijn we meteen gaan slapen en waren we de volgende ochtend om 5 uur weer klaar wakker. Na een ochtendwandeling langs het strand en een ontbijt bij de Starbucks hebben we een bustour door Los Angeles geboekt.

Om 9 uur werden we bij het hostel opgepikt en zijn we in 5 uur tijd langs de toeristische attracties van Los Angeles gereden. Eerst Venice Beach (waar het hostel ook was), Santa Monica, Beverly Hills, Farmers Market en als afsluiting Hollywood. We mochten overal ruim een half uurtje rondlopen voordat de bus weer vertrok. Dat was meestal ook genoeg, het was leuk om alle plekken eens te zien, maar echt spectaculair was het niet.

Na de bustour zijn we ’s middags lekker op het strand in de zon gaan liggen. 28 graden en strak blauwe lucht. Nu konden we er nog even genieten. Want eenmaal in Christchurch (chch) aangekomen was het 8 graden, bewolkt en stond er een stevig windje.

Henk (mijn achteroom die in chch woont) en Lucas haalden ons op van het vliegveld. Daarna meteen Kathrin haar auto opgehaald en naar het huis van Lex (een collega van Kathrin) gereden. Daar kunnen we logeren totdat we een plekje gevonden hebben om te gaan wonen.

De eerste week ben ik voornamelijk bezig geweest om allerlei dingen te regelen. Een bankaccount openen, een belastingsnummer aanvragen, de universiteit bezoeken, inkopen doen, etc.

Deze week ben ik op de universiteit begonnen. Het begon allemaal een beetje rommelig, maar ondertussen heb ik een kantoor (met mooi uitzicht). Er wordt nog geprobeerd om een computer voor me te regelen, maar dat schiet nog niet op. Maar gelukkig heb ik een laptop meegenomen, zodat ik tenminste nog iets kan doen. Al hoewel het niet veel is, aangezien mijn begeleider momenteel op reis is en pas over twee weken terug komt. En met hem moet ik mijn afstudeeronderwerp bespreken. Dus tot die tijd is het nog even afwachten wat ik hier precies ga doen.

Verder zijn we ook al een beetje actief bezig geweest. Afgelopen weekend zijn we een middagje wezen mountainbiken (met een geleende mtb). Verder ben ik al twee keer wezen klimmen en ga ik vanavond naar een bijeenkomst van de mountaineering club. Aangezien er nog 3 meter sneeuw in de skigebieden ligt, ga ik daar vast ook nog wel een bezoekje aan brengen.

Als afsluiting een paar positieve punten over het leven hier:

+ als de zon schijnt dan is het meteen lekker warm.

+ het weer kan erg snel omslaan, de ene dag veel regen en koud, de volgende dag zon en warm.

+ ze hebben allerlei Nederlandse producten in de supermarkt, drop, beschuit enzovoort.

+ een prachtig uitzicht op de bergen.

+ ze hebben een mooie groene campus op de universiteit (beter dan de zandbak in delft)

+ de universiteit heeft een groot laboratorium voor al het onderzoek.

En een paar mindere punten:

- er ligt verschrikkelijk veel glas op de weg, wat de eerste week al meteen een lekke band opleverde.

- het weer kan erg snel omslaan, de ene dag zon en warm, de volgende dag veel regen en koud.

- de huizen hebben geen centrale verwarming, waar we nu zitten hebben we alleen een houtkachel. Dus dan zit je te ontbijten met een dikke trui aan en een muts op.

- fietshelm is verplicht, maar gezien de rijstijl van veel automobilisten is dit niet heel vreemd.

- zuivel is erg duur, bv 5 dollar (€2,5 voor een liter yoghurt)

- je moet (per Mb) betalen voor het internet, dat is weer even wennen na het gratis universiteitsnetwerk in delft.

Reacties 6

Oma Tineke 18-09-2008 09:15

en je weet niet eens wie dat is..... De Oma dus van Robin, die vanmorgen je aankondiging in haar email vond. Ik wensje een goed verblijf in chch gewenst en inspiratie voor je afstudeerscriptie. Robin is ondertussen in Leiden, dat wist je zeker? Groetjes,javascript:%20InstaSmilie()

Rienco 18-09-2008 09:45

Hey Kerel,

Het ziet er uit alsof je al weer lekker aan het inburgeren bent en niet meer van plan bent nog terug te komen. Succes met alles en ik wacht weer op een nieuw berichtje van je. Groetjes aan je vrouwtje

Rienco

Rienco 18-09-2008 09:45

Hey Kerel,

Het ziet er uit alsof je al weer lekker aan het inburgeren bent en niet meer van plan bent nog terug te komen. Succes met alles en ik wacht weer op een nieuw berichtje van je. Groetjes aan je vrouwtje

Rienco

Oma Tineke 18-09-2008 16:31

Nou vooruit dan maar.je weet niet eens wie ik ben, de Oma van Robin. Dus jij zit weer in chch aan je afstudeerscriptie te werken en robin zit ondertussen in leiden om geschiedenis te studeren... Ik wens je succes!

Adrie de Vaal 18-09-2008 19:44

Hoi Wouter und Katrin,

Leuk om je berichtje te lezen. De yoghurt is hier slechts €0,85 en nog lekker ook. Maar ja, hier heb je geen uitzicht op de bergen. Je kunt nu eenmaal niet alles willen.Zou je mij een mail adres kunnen sturen voor het geval we nog een vraagje hebben over een van je programma's?? Alvast bedankt en heel veel succes met je afstuderen. Dat zal vast wel lukken.!!!groet, A3

katja 31-07-2009 14:47

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Hier overnachten wij

Around The World Backpackers, Christchurch

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer