Vliegvissen + naar het zuiden

Eindelijk weer eens tijd voor een update. Deze keer ook met foto's!!

Zoals ik in het vorige verhaal al geschreven had, heb ik na de Great Walk rond Lake Waikeremoana een cursus vliegvissen gehad. Met Bob (de Amerikaan die ik tijdens de Great Walk ontmoet had) zijn we naar een lodge in de buurt van Wairoa gereden. Deze lodge was een prima uitvalsbasis vlak bij de rivier. En voor 20 dollar pppn hoorde je ons niet klagen over de kakkerlak die we uit de koelkast moesten verwijderen.

Aangezien ik maar een vislicentie had voor twee dagen hebben we de eerste middag droog geoefend met het werpen. Voor het oefenen eerst nog maar zonder haak. Na een tijdje begon ik de slag te pakken te krijgen en kon ik al een meter of 8 aan lijn werpen. 's Avonds lekker de openhaard opgestookt en wat knopen geoefend. Dat laatste valt nog niet mee met doorzichtig visdraad, maar na wat oefening begon ik er wel wat handigheid in te krijgen.

De volgende dag was het tijd voor het echt werk. De teva's aan en de rivier in. Na een tijdje voel je gelukkig niet meer hoe koud het water is. De hele ochtend gevist rond de stroomversnelling en vanalles gevangen, bomen, rotsen en mezelf ook een keer. Maar helaas nog geen vis. De vorige avond hadden we al gezien dat de vissen in de avondschemering actief worden en de vliegjes aan de oppervlakte eten. Dus eind van de middag maar weer naar het water gegaan en toen hadden we meer geluk. In zo'n twee uur tijd 5 vissen gevangen! De eerste twee gehouden en de rest terug gezet. Het is wel even vreemd om een spartelende vis in je ene hand te hebben en een steen in je andere hand, om vervolgens met de steen hard op de kop van de vis te slaan zodat die dood is. Maar goed, alles moet je een keertje gedaan hebben. Zo ook het bereiden van de vis. De kop en staart eraf, buik opensnijden en de ingewanden eruit peuteren. Daarna lekker bakken in de pan en smullen maar!

De volgende dag nog meer gevist met verschillende vliegen en extra lood. Eind van de middag nog 1 vis gevangen, maar daar bleef het bij. Al met al waas het erg leuk om een keer gedaan te hebben. Wie weet komt er nog eens een mogelijkheid om te vissen tijdens mijn reis, want aan rivieren en meren hebben ze hier geen gebrek.

Na het vliegvissen heb ik Bob afgezet in Wairoa en ben ik doorgereden naar Napier. Deze stad ligt een stukje zuidelijker langs de kust. Daar 's middags een rondje gelopen, langs het strand, een heuvel op en weer terug door het centrum. Daar 's avonds wat te eten gehaald bij de Subway. Lekker makkelijk en ook nog een beetje gezond. De volgende dag doorgereden naar Wellington. Dit was zo'n 4 uur rijden naar het meest zuidelijke puntje van het noordeiland. In Wellington aangekomen moest ik een parkeerplaats vlak bij het hostel zien te vinden, wat nog een kunst op zich is.

In het hostel kreeg ik twee straten te horen waar je mocht parkeren. Na een rondje door deze straten kon ik geen geschikte plek vinden. In de straten had je een stuk waar parkeermeters stonden, en stuk met een doorgetrokken gele lijn (waar geen auto's geparkeerd stonden), bordjes met 'Residents Only' en bordjes met 'Coupon Parking Zone'. Terug bij het hostel nog maar eens gevraagd en het bleek dat je in de Coupon Parking Zone mocht parkeren en dan moest je bij het postkantoor een coupon kopen voor 5 dollar per dag. Goed, ik weer de straten door en tijdens het derde rondje eindelijk een plekje gevonden. Het was aan de andere kant van de straat, dus ik heb er meteen mijn auto maar geparkeerd. De coupon gekocht en lekker naar het hostel gegaan.

De volgende ochtend bleek ik een parkeerboete onder de ruitenwisser te hebben. Wat bleek, ik had de auto verkeerd om in het vak gezet (tegen de rijrichting in) en dat mag in Nieuw Zeeland niet. Dat zou me 40 dollar gaan kosten. Aangezien ik nog nooit van deze regel gehoord had ben ik naar het gemeentehuis gegaan en heb ik daar de onschuldige backpacker uitgehangen, waarna de boete gelukkig kwijtgescholden werd!

Naast dit avontuur heb ik nog twee dagen in Wellington doorgebracht. Na een rondje door het centrum gelopen te hebben ben ik met de kabelbaan naar de Botanische tuinen geweest. Deze waren best aardig, maar niet zo mooi als die in San Fransisco en er stond nogal wat wind. De volgende dag ben ik bijna de hele dag in het Te Papa museum geweest. Dit museum was compleet anders als andere museums waar ik tot nu toe ben geweest. Er waren veel interactieve tentoonstellingen over alle belangrijke onderwerpen in Nieuw Zeeland. Over de vulkanan, de zee, de bergen en aardbevingen, maar ook over de immigratie en de goudkoorts die er plaats gevonden hebben. Al met al een erg leuke plek om te bezoeken en het is volgens mij de eerste keer dat ik 6 uur lang in een museum rond gelopen heb. En het was nog gratis ook ;).

Na de twee dagen was het tijd om de boot te pakken en naar het zuideiland te verhuizen. Helaas was het weer tijdens de overtocht niet al te mooi, dus heb ik binnen maar lekker naar de films zitten kijken. Na 3,5 uur varen kwamen we aan in Picton, waar ik meteen maar een hostel opgezocht heb.

Meer over het zuideiland in mijn volgende verhaal.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer