Vulkaanuitbarsting

Denk je lekker weer een dagje te gaan skien, blijkt er gisteravond een 'kleine' vulkaanuitbarsting te zijn geweest van Mt. Ruapehu, de berg waar het skigebied op ligt. Resultaat, de top van de vulkaan is niet meer wit maar zwart en het skigebied was vandaag gesloten. Waarschijnlijk gaan ze morgen wel weer open, maar dat weten we morgenochtend pas....

Vanochtend stonden we met een aantal mensen naar de vulkaan te kijken. Zien we voor onze ogen een (lege) bus de straat opdraaien. Maar de buschauffeur bleek niet goed gekeken te hebben, dus er reed een auto frontaal op de bus in. Dat is wel even heftig om zo te zien gebeuren. Gelukkig was er alleen materiele schade, auto total los en een flinke deuk in de bus.

Vandaag maar een stuk gewandeld. Wat zeker geen straf was in het Tongario National Park. Dit park staat zelfs op de wereld erfgoedlijst. De wandeling hebben we met z'n vieren gemaakt. Twee Australische meiden, Steward en ik. Tijdens de wandeling merk je toch wel dat het hier winter is, er waaide namelijk een behoorlijk koude wind. Maar de wandeling was zeker de moeite waard.

Na de wandeling boodschappen gedaan in de dichtst bij zijnde supermarkt, 35 km verderop. Daarna lekker gekookt en genoten van de zonsondergang en de maan boven de vulkaan.

Reacties 2

imko 26-09-2007 15:07

zou er best mooi uit hebben gezien een berg met een witte schuine zijde en het topje van de ijsberg zwar

Tom 27-09-2007 20:13

Hey Wouter,
Lijkt me wel grappig om te zien, maar moet denk ik niet gebeuren als je net aan het skiën bent ofzo

Veel plezier nog in Nieuw-Zeeland en groeten vanuit België, waar ik het tot nog toe goed naar mijn zin heb.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer