Weer op reis

Halverwege januari kwam ik terug van mijn reis naar Nieuw Zeeland. Nu, bijna 8 maanden verder, is het tijd om terug te gaan. Dit maal niet voor (alleen) vakantie, maar nu om er te gaan afstuderen.


Ik heb het aanbod gekregen om aan Canterbury University te gaan afstuderen. Het afstudeerwerk zal gaan over verbindingen tussen houten kolommen en liggers, waarin voorspanning is aangebracht zodat de verbindingen bestand zijn tegen aardbevingen. Dit is een nieuwe techniek waar aan de universiteit volop onderzoek naar gedaan wordt. Hopelijk kan ik in het laboratorium proeven gaan uitvoeren en een computermodel maken om het gedrag van de verbinding te modelleren. Maar meer daarover volgt vast in een van mijn volgende verhalen.


Mijn vorige reis was ruim 4 maanden lang, maar deze keer zal het tussen de 8 en 10 maanden liggen, afhankelijk hoe lang ik nodig heb voor mijn afstudeerwerk. Een ander verschil is dat ik deze keer niet alleen ga. Kathrin gaat ook mee ‘terug’ naar Christchurch, waar zij weer bij hetzelfde bedrijf gaat werken.


Hieronder een overzicht van het vluchtschema voor de heenreis. De data van de terugreis zijn nog niet bekend, het enige wat vast staat is dat we over Tokyo vliegen.

Do. 4-sept München (15.30) -> Los Angeles (18.50), LH452

Vr. 5-sept Los Angeles (22.30) -> Auckland (06.15), NZ5

Zo. 7-sept Auckland (08.30) -> Christchurch (09.50), NZ302


Alle voorbereidingen zijn de afgelopen weken getroffen. Verzekeringen zijn geregeld, laatste inkopen gedaan en de spullen zijn gepakt. De huur van mijn kamer in Delft heb ik opgezegd, dus totdat we een plekje in Christchurch gevonden hebben ben ik even dakloos. Maar er worden genoeg kamers aangeboden, dus waarschijnlijk duurt het niet lang voordat we iets moois gevonden hebben.


Morgen (dinsdag) ga ik met de trein naar München en dan donderdag het vliegtuig in. Ik heb er weer zin in! Groeten aan iedereen en veel plezier met het lezen van mijn verhalen hier op mijn weblog.

Reacties 4

Henk, Yasuko, Lucas, Robbie 01-09-2008 22:12

Een hele goede reis toegewenst. We kijken ernaar uit om jullie weer in Chch te hebben.

Rienco 01-09-2008 22:17

Hey kerel,

Het was gezelli gisteren en erg goed geregeld. Ik ga je site weer in de gaten houden. Goeie reis en groetjes aan je vrouwtje

Ramona 02-09-2008 10:45

Hey,

Leuk om weer wat te lezen.
Ik had je volgens mij verteld over die tempel in japan.. van hout en niet stuk te krijgen. Het is de To-ji. Misschien een leuk begin voor je onderzoek. Hierbij een website waar iets op staat. Dit is zowieso een handige site over japan (ook vervoer ed)
www.japan-guide.com

Veel plezier!
Ramona

Ronald 17-09-2008 22:42

Hey Wouter,

Bevalt het alweer een beetje terug in Nieuw Zeeland? Hoop dat je een leuke afstudeerplek hebt en daarnaast natuurlijk volop van de omgeving kan genieten.

Succes!
Ronald

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer