Op zoek naar de zon

Twee dagen na de vulkaanuitbarsting kon er gelukkig weer verder geskied worden. En het weer was fantastisch, de hele dag zon. Na nog twee dagen in Whakapapa zijn we naar Ohakune gereden om nog een dagje in Turoa te skien. Dat is het skigebied aan de andere kant van de vulkaan. De 5e dag skien is er helaas niet van gekomen, omdat het te hard waaide. Dit was het gevolg van een storing die er aan zat te komen.

Aangezien we niet zo veel zin hadden om dit slechte weer af te wachten zijn we naar de westkust gereden. De route was de forgotten world highway. Een prachtige weg die me een beetje aan het timmelsjoch deed denken, twee uur lang alleen maar bochten..... Maar de uitzichten waren zeker de moeite waard. Halverwege werd deze 'highway' een 30 km onverharde weg door de nieuw zeelandse jungle. Het is maar wat je highway noemt.

Aan het eind van de forgotten world highway ligt stratford. Daar hebben we een bezoek gebracht aan Richard (een neef van mijn moeder) en Hilary. Erg gezellig en we hebben er heerlijk gegeten. Daarna zijn we naar Kaponga gereden om in het huis van Paul (een andere neef van mijn moeder) te verblijven. We waren die kant opgereden om een paar wandelingen om Mt. Taranaki te maken, maar helaas is daar niks van gekomen vanwege alle regen.

De 4 dagen hebben we daarom doorgebracht met een bezoek aan New Plymouth, boodschappen doen, de was doen, de auto schoonmaken, films kijken, boeken lezen, op bezoek bij Richard en Hilary, rondgelopen bij het skigebied op Mt. Taranaki. Genoeg om ons 4 dagen te vermaken. Maar na die 4 dagen was de weersvoorspelling nog steeds slecht voor de westkust. De oostkust daar en tegen had een veel betere weersvoorspelling. Stuart had ondertussen in de gaten gekregen hoe handig het is om een auto te hebben in Nieuw Zeeland, dus hij heeft de bus terug naar Auckland gepakt om daar een auto te kopen.

Zelf ben ik via Palmertson North naar lake Waikaremoana gereden om daar een van de great walks te doen. Deze 4 daagse tocht was een rondje om het meer. De avond voor de tocht op een motorcamp bij het meer geslapen. Daar mijn rugzak ingepakt. Aangezien de hutten hier in nieuw zeeland niet zo luxe zijn als in oostenrijk moet je alles zelf meenemen, dus kookspullen, slaapzak, regenkleding en eten voor 4 dagen (twee broden, veel kaas, 4 appels, 3 avondmaaltijden, veel muslierepen). Pfff.... die rugzak was de eerste paar dagen best zwaar.

Maar de tocht was zeker de moeite waard. De eerste dag was meteen 1500 meter omhoog en 800 meter naar beneden tot een hoogte van ruim 600 meter boven het meer. Dit gaf fantastische uitzichten. De tweede dag was een steile afdaling om bij een hut te komen die aan het meer ligt. Hier lekker de middag doorgebracht in de zon op het prive strandje. De derde en vierde dag waren iets langer qua afstand (elk ongeveer 16 km), maar een stuk vlakker langs het meer. Het weer was gelukkig zoals de voorspelling, erg goed. Redelijk wat zon gehad, wat bewolking en af en toe 's avonds wat regen.

Er waren nog niet zo veel mensen op deze tocht, omdat het nog vroeg in het seizoen is. Dus 's avonds waren we met ongeveer 5 a 6 mensen in de hutten. Er waren nog twee mensen die dezelfde route als ik liepen. Ann, een ierse en Bob, een amerikaan. Omdat het looptempo wat verschilde hebben we niet echt samen gelopen, maar je komt elkaar toch regelmatig tegen bij de lunchpauzes en natuurlijk de hutten. Bob bleek ook een hengel bij zich te hebben om te vliegvissen. Helaas tijdens de tocht niks gevangen, maar komende week gaan Bob en ik nog een tocht lopen en dan gaat hij mij leren vliegvissen en leren hoe je de gevangen vis kan omtoveren tot een avondmaal.

Gisteren naar de thermal pools in Morere geweest. Daar hebben ze een aantal wandelingen door de nieuw zeelandse jungle, waarvan ik er een gedaan heb. En daarna kan je heerlijk relaxen in de drie baden die ze er in de jungle aangelegd hebben.

Na de tocht die we in de planning hebben wordt het tijd om naar het zuid eiland te gaan. Ik heb een kaartje voor de boot op 18 oktober. De planning is om daar twee maanden rond te reizen en de laatste maand weer op het noord eiland te blijven. Want er zijn hier nog genoeg dingen die ik nog wil gaan doen, maar waarvoor het weer iets beter (warmer) moet zijn.

Helaas geen foto's deze keer, linux herkend mijn camera niet. Hopelijk komen ze binnenkort....

Reacties 2

Rienco 15-10-2007 09:35

Hey Wouter,

Ik volg je verhalen een beetje en je vermaakt je prima zo te lezen... Ik hoop dat je hoofd alles wat je meemaakt een beetje kan bolwerken want je maakt wel erg veel mee zeg... Ben ook erg benieuwd naar je foto's en verhalen

Groetjes,

Rienco

Silke 25-10-2007 10:48

Hey Wouter,

Ik dacht dat ik me had aangemeld bij je mailinglist maar ik kreeg maar niks! Dus ik ben maar eens gaan kijken of je je vlucht had overleefd enzo.. Maar wat een stoere verhalen! Echt heel leuk om te lezen..
We zitten zo'n 3 uur vliegen bij elkaar vandaan nu.. Heel raar.. Bij mij bevalt het ook prima.. Ik kijk elke dag op het nieuws of jij ook een beetje lekker weer heb, maar het kan niet tippen aan het weer hier
Als ik niks te doen heb met kerst kom ik wel even langsvliegen haha!

Liefs, Silke

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer